19/10/2019

LA TERÀPIA SENSORIOMOTRIZ, UN ENFOCAMENT SEGUR

Va ser desenvolupada en la dècada de 1980 per Pat Odgen, fundadora del Sensorimotor Psychotherapy Institute, el qual també dirigeix.

El model recull les aportacions del mètode Hakomi, el qual va crear Ron Kurtz, que va enriquir amb  tècniques que provenen d'altres marcs de referència, com  la Bioenergètica, la Gestalt i el Rolfing.

Aquest enfocament també inclou, les aportacions de les teories del vincle, la neurociència i la dissociació traumàtica.

Contempla la intervenció des d'un enfocament corporal com a punt central. I l'ús de la consciència plena dirigida als elements que construeixen l'experiència en el moment present: la cognició, l'emoció, la percepció dels cinc sentits, el moviment i la sensació corporal interna.

Un eix i diferents nivells: el cognitiu i emocional, el diàleg verbal, les intervencions físiques per a l'abordatge directe dels records implícits i efectes neurològics del trauma.

En les experiències de trauma l'atenció se centra en com el cos processa la informació, la interrelació amb les emocions i les creences que van construir

"Els nostres cervells continuaran assimilant nova informació i construint noves realitats sempre i quan els nostres cossos es sentin segurs. Però si romanem fixats en el trauma, llavors perdem l'habilitat d'assimilar informació nova i continuem construint i reconstruint les nostres velles realitats "

Van der Kolk, 2003

 

Altres novetats

4 d'Agost de 2021

PER VACANCES....
PER VACANCES....

17 de Juny de 2020

HEM TORNAT...
HEM TORNAT...

29 de Decembre de 2018

ESPAI VIU
ESPAI VIU

28 de Decembre de 2018

CONSULTES ON-LINE
CONSULTES ON-LINE

Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com