15 de Juliol de 2019

ESTIC AQUÍ PERÒ NO EM VEUS, ... SI JO NO ET DEIXO.

ESTIC AQUÍ PERÒ NO EM VEUS, ... SI JO NO ET DEIXO.

És el que diu la intimitat. És una cosa molt profunda que ve de l'interior i gaudeix de la qualitat del que és propi. I de vegades jugant, com si d'una dansa es tractés es troba amb l'ànima.
 

La intimitat es refereix al que ets mentre que el privat al que ocultes.
 
És un lloc on no has de defensar-te. La teva habitació pròpia, aquesta que només et pertany a tu i tens la clau. Guardes el més autèntic, que comparteixes només amb qui tu vols.
 
Depèn de les qualitats de la confiança. Que atorga el permís garantint el respecte. Mentre que la desconfiança mira de cua d'ull, pren distància, i sol aliar-se amb la tensió, ... no pot baixar la guàrdia davant la por a la traïció.
 
Quan se sent desafiada la intimitat? .... molts poden ser els motius.
 
Però especialment, avui vull posar l'èmfasi en la capacitat per posar límits. Sobretot quan està compromesa, no és eficaç o simplement no existeix.
 
És llavors quan la intimitat es fa càrrec, mitjançant el fer difícil les relacions, especialment les que requereixen proximitat.
 
Sents que et desvitalitzes en relació, ... o t'enfades, ... o simplement les evites més del que voldries?
 

Si et reconeixes en aquests patrons, on sents que la teva resposta és desproporcionada i té un cost important per a tu. Potser és el moment de reflexionar i saber més enllà de l’explícit, sobre com bregues amb el teu espai personal quan estàs  en relació.
 
Perquè si falta espai, potser que els teus límits no siguin funcionals per a la teva intimitat ... que espera més. I sobretot preservar el sentit de tu mateix / a.
 
El tema d'espai personal i preservació de la intimitat sol ser un tema recurrent en teràpia individual i de parella.
 
Sovint es tracta de prendre consciència i una mica de treball personal, perquè la vida -en gran part- està feta de relacions, ... i de vegades tot i que voldries  no les pots evitar o ni tan sols ho desitges.
 
I no oblidis que el teu cos t'envia molts de senyals. Només es tracta d'escoltar-les i atendre-les.
 

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Altres articles

19 de Gener de 2021

DIARI D'UN SENTIMENT


30 de Decembre de 2020

EN L'ESTAT LLAVOR


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com