14 d'Octubre de 2019

EL LLOC DE TOTS ELS INDRETS

EL LLOC DE TOTS ELS INDRETS

No tengo patria sino lugar.
A cualquier tierra que llego, llego a mi tierra.  
Francisco de Quevedo

No sóc d'enlloc i reconec que a una part meva li agrada inventar-se llocs. M'agrada i m’ atorga l'oportunitat d'ocupar-los tots. Aleshores, és  quan puc saber on vull estar.
 
Tot i que no sempre va ser així.
 
El primer lloc a què s'arriba és a la família. Tindràs el teu lloc, ocuparàs una posició respecte als altres. Que no només serà real, sinó també imaginari i simbòlic.
 
La teva família, casa teva , la teva ciutat, el teu país.  Acaben constituint la teva identitat. El que et fa diferenciar-te de la resta, i el sentiment de pertinença alhora.
 
Així que el lloc té un gran poder, perquè no cal que estiguis present. Pots sentir-ho  i imaginar-ho . El teu cervell s'encarrega d'això.
 
Excepte quan la vida i sense permís et treu tots els llocs. I li va gran a un cos petit.
 
És tan aclaparador que ni l'imaginari i tampoc el simbòlic ajuden a sostenir tanta soledat i desemparament.
 
I apareix l'impuls per la supervivència. És del que disposes i de vegades confiar. Et dóna forces per fer-te un refugi amb retalls  del que pots.
 
Fins que el que fora una solució es converteix en dificultat. I una oportunitat, per a rescatar tot el dolor emocional que espera i no oblida voler ser validat.
 
El camí, es converteix en un element indispensable. Que et permet construir-te. De vegades amb passos llargs, altres curts i també amb retrocessos. Tots tenen un sentit.
 
Perquè conec aquest lloc i el que se sent, fa temps vaig decidir elaborar un mapa del que va representar el meu procés de validació, a què li vaig posar el següent nom: M-GUIA.
 
Gratitud: agraïment a l'impuls per la supervivència, que ens ajuda en els moments més difícils a no defallir i a trobar-li sentit al que està passant.
 
Unitat: que et permet entrar dins teu lentament. Per visitar tots aquells racons interns sospitats i no visitats.
 
Inspiració: per buscar respostes creatives. Ser l'artista de la teva vida.
 
Abundància: serà la conseqüència. Un cop alliberada l'energia segrestada per la dictadura de la por, que t’immobilitza i retira de la vida.
 
Llavors pots respirar, perquè l'aire va a favor teu.

 

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Articles relacionats

21 de Juny de 2020

FORA I DINS DEL LLOC


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com