7 de Febrer de 2020

BOCINETS DE L'ÀNIMA

BOCINETS DE L'ÀNIMA

“Y el alma, si debe conocerse a sí misma,
tiene que observar el alma”
Aristóteles. 


 
Si no et veuen corres el perill de no existir. La primera mirada que rebem forma part de la funció materna. Els ulls de la mare, que després del part i en la lactància, es recreen i es transformen en portals a través dels quals s'interioritza el món.
 
Forma part de la funció d'objecte. Greenberg i Mitchell (1983, pàg. 331), la van descriure basant-se en una estructura de tres components: una imatge de la mare, una imatge de si mateix i un color afectiu.
 
I és llavors quan enceteS  el diferenciar-te per a construir-te   de manera sana. No només naixem dependents d'una mirada que transmeti amor i acceptació, sinó que serà una necessitat de per vida. 
 
L'acció de mirar no és un acte passiu. És una font d'estimulació i de transmissió d'informació. Però, ¿que passa si no hi ha mirada, o és de rebuig, d'indiferència, de preocupació, de buit, de duresa ...?
 
T'enfrontes a una sensació de vulnerabilitat a tal, que per mitigar et retires a la banda esquerra del teu cervell.
 
Molts dels trastorns de la vida adulta enfonsen les seves arrels en una relació d'afecció defectuosa per absència de mirada que arrossega el no existir, a la invisibilitat.
 
Mentre escric, em sento inundada per un món de sensacions. M'enduen a la nostàlgia d'un  passat, a la boirina d'un lloc que reconec pels senyals del meu cos.

Una re-experimentació del  viscut, que s'amaga  sota l'influx dels sentiments.
 
Llavors em moc i camí, em sacsejo, respiro  profundament per agafar força i arrelar-me al meu present, confiant en les meves sensacions i es  llavors quan em dic que ja ha passat.
 
Perquè ens reconeixem en la mirada d'aquells a qui estimem.

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Altres articles

14 d'Octubre de 2019

EL LLOC DE TOTS ELS INDRETS


19 de Gener de 2021

DIARI D'UN SENTIMENT

13 de Juny de 2021

EN PRESÈNCIA D'UN TU


1 d'Agost de 2023

DESFENT ENTORTS


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com