22 de Decembre de 2018

OBSERVA'T FINS QUE LA BOIRA DESAPAREGUI ##

OBSERVA'T FINS QUE LA BOIRA DESAPAREGUI ##

Aquest serà l’últim post d’enguany . 
 
Ho expresso d’aquesta manera,  per ajustar-me a la divisió del temps que estableix  l’ordre social, encara la vida sigui un procés continu de temps tal com  explica Patanjali en uns dels seus sutres. 
 
Perquè necessitem establir unes línies en el temps per a saber on ens trobem i continuar amb el pla de la vida. 
 
A vegades, establir una línia en el temps i saber on et trobes resulta angoixant, degut a que prenem consciencia de tot allò que no hem acabat de portar a terme, situacions inconcluses i  també aquelles que havent-les portades no ens acaben de satisfer. 
 
Algunes es  guarden en forma de remordiments.
 
Explicava Freud, que el profit de conèixer-nos frena el deixar-nos caure en les forces inconscients -els nostres instints-, que es conformen en  símptomes neuròtics, els quals  esperen  per a ser compresos.  
 
I que  mai deixem d’explorar-nos.
 
Diu Yalom, (...) "que en part  es deu al tipus de cervell que tenim, quan més ens coneixem ,millor vivim i quan tenim problemes , és degut a aquelles zones de nosaltres que no coneixem o ens amaguem”. 
 
Indrets on s’allotgen els impactes importants de la vida.
 
L’impacte més important de la meva vida va ser perdre al pare en una etapa molt primerenca,  als quatre anys. Les conseqüències varen ser difícils,  aquestes me les reservo (...) , ara no calen. 
 
El que si vull explicar és  que vaig poder crear estructura en part  pel relat de la meva mare, i gràcies a la psicoteràpiaque va il·luminar aquest indret (...), el meu procés que al llarg de la meva vida que s’ha mantingut viu prenen formes diferents. 
 
Quelcom que Freud, en 1937,  nomena en el seu text "anàlisis terminable e interminable" 
 
Aquesta és una de les raons més importants per la qual em permeto  acompanyar a altres persones a transitar els seus processos: la perseverança per a no deixar mai d'excavar en mi mateixa. 
 
En acabar, vull compartir algunes propostes que preparo pel 2019, i de les quals aniré deixant informació en el web, per si de cas foren del teu interès.  
 
-Teràpia de grup.
-Grup de treball: orientació de casos.
-Sessions d’orientació de casos via Skype.

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Articles relacionats

26 d'Agost de 2020

Que Tindrà el Pa?


7 d'Abril de 2020

I ARA QUÈ?


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com