24 de Novembre de 2019

EXPLORAR LA SENSACIÓ CORPORAL

EXPLORAR LA SENSACIÓ CORPORAL

El segell distintiu de la psicoteràpia sensoriomotriu, especialment amb les experiències traumàtiques. Consisteix en dirigir el focus de atenció  a les sensacions corporals. Sense que per això es deixi d'atendre l'esfera emocional i cognitiva.

Des del punt de vista de la seva creadora Pat Odgen, les sensacions  es converteixen en un element indispensable del model i el focus de la intervenció, especialment amb les experiències traumàtiques.

Perquè les memòries implícites aclaparadores, romanen al llarg del temps en forma d'indicadors sensorials.

Es fan invisibles, i s’amaguen en el rerefons de les emocions i les creences. Com arxius encriptats que esperen el codi per a poder ser  llegits.

Facilitem als nostres clients en l'acompanyament terapèutic a disposar d'un vocabulari que posi paraules al que els està passant en el moment present en el cos, afavorint d'aquesta manera la consciència plena.

Aquest nivell de consciència allarga el temps, afavorint que l'acte compulsiu de la repetició -l’activació fisiològica- de mica en mica  es vagi esvaint i permetent que les experiències puguin començar el camí de la integració.

D'una forma segura. Els clients aprenen a reconèixer els estímuls interns o externs que funcionen com disparadors i desestabilitzen el sistema nerviós. S’anticipen  abans de quedar segrestats en conductes defensives apreses per a la supervivència, i desenvolupen la capacitat d'autogestionar-se mitjançant recursos somàtics.

La capacitat de poder controlar els seus sistemes nerviosos es tradueixen  en actes de triomfs.  I l'esperança,  de nou veu la llum del camí de la sanació.

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Articles relacionats

10 de Decembre de 2023

UNA SENSACIÓ SENTIDA


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com