Intervenim des d'un enfocament integral

La intervenció des d'un enfocament integral representa fer servir models i metodologies avalades pels darrers avanços en neurobiologia, que incloguin la integració de la ment i el cos com un procés gradual i element indispensable dels tractaments vers la recerca del benestar psicològic.

Psicoteràpia sensoriomotor:

- Experiències traumàtiques.
- Desenvolupament traumàtic.
- Reparació del sistema vincular afectiu.

Fa servir la paraula i l’enfoc orientat al cos, perquè el cos guarda l’historia i prenc la forma d’un relat somàtic, un nucli de creences i emocions que un cop s’alliberen afavoreixen la reducció de la simptomatologia que presenta la persona, després d’haver tancat assumptes.

És important esmentar que cada intervenció es negocia, perquè les experiències traumàtiques de vida es caracteritzen perquè la persona no va poder triar ni sentir que podia controlar.

Psicoteràpia relacional sistèmica

El contacte humà com base de la relació terapèutica, és l’element fonamental. Promou la vinculació i la sensació de seguretat com eix vertebrador de la intervenció, a la fi de reparar i elaborar les pèrdues relacionals o no funcionals de l’experiència de vida. I en acabar poder assolir un nivell d’integració.

EMDR - desensibilització i reprocesament dels moviments oculars.

Està recomanat en el tractament de les dificultats emocionals causades per experiències atuïdores o adverses de la vida: accidents, desastres naturals, pèrdues i infantesa traumàtiques.

Com és la metodologia

El que faig és centralitzar la intervenció mitjançant un enfoc que contempla els diferents models que he anat aprenen, conjuntament amb la meva experiència professional.

Tenint present que cada procés i intervenció ha de ser personalitzada, perquè cada persona és única.

Tenint en compte que les demandes terapèutiques requereixen una aproximació gradual i successiva al nucli del conflicte. A la fi d'assolir un nivell de seguretat dins de l'espai terapèutic, la qual cosa és necessària i indispensable per accedir i aprofundir al món intern.

Un primer acostament, en el qual s'elabora el mapa de la intervenció, per a la qual cosa necessitarem una avaluació qualitativa i quantitativa.

Una devolutiva sobre les causes de la dificultat o problema, l'elaboració d'hipotesis i la manera en la qual s'abordarà.

El següent pas s'adreça a enfortir a la persona mitjançant el desenvolupament de recursos o habilitats per a l'afrontament del problema i la seva simptomatologia.

L'última fase segueix l'objectiu de processar per a transformar i facilitar l'integració, la qual cosa permet que l'organisme s'alliberi i recuperi el nivell d'energia necessària per a l'afrontament de la vida.

Serveis que oferim

Psicoteràpia per adults.

Psicoteràpia de parella:

- Per objectius: sobre un dificultat o problema que requereix solució.
- Per procés obert: quelcom dels membres que interfereixen en la relació.

La parella demana ajuda per motius diversos i complexos, a vegades són evidents per ambdues parts i d’altres no es pot identificar l’origen del malestar o deteriorament que viu la relació.

En aquest sentit, l'espai terapèutic ofereix l'oportunitat de revisar patrons relacionals que conflueixen dins la relació, l'expressió dels afectes, la resolució dels conflictes, la gestió del desig i la sexualitat.

A vegades els objectius representen portar a terme una separació amb respecte i dignitat.

Procés personal per a professionals.

Teràpia de grup.

Recomanable per aquelles persones que desenvolupen una teràpia individual. Representa un espai on poden endur a la practicar, nous recursos o habilitats apreses en l'espai individual a la fi d'acabar de resoldre patrons relacionals.

Consultoria de casos.

Per a professionals que necessiten desenvolupar algun tipus de habilitats en la intervenció, dubtes i l'estancament en casos complicats.

Parlem

Si necessites informació, orientació o assessorament, posa't en contacte amb nosaltres mitjançant trucada telefónica o deixa'ns les teves dades, ens possaren en contacte amb tu.

Atenció mitjançant cita prèvia.

De dilluns a dijous de: 8:30h a 20:00h
Concertar cita prèvia

Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com