16 de Març de 2020

EL MOVIMENT PRINCIPAL

EL MOVIMENT PRINCIPAL

 

Una terapia comprenhensiva trata simultáneamente la psique y el soma: Alexander Lowen “la depresión del cuerpo” pag. 163
 

La disciplina somàtica s'ha estès i integrant de mica en mica, des de disciplines que abasten la dimensió de la teràpia  fins  les que es relacionen   amb l'àmbit de l'educació.
 
Perquè els hàbits corporals són el testimoni de com el cos s'ajusta per assegurar-se la supervivència en un entorn.
 
En les teràpies focalitzades en el cos, busquem el progrés mitjançant la disposició a escoltar atentament el que passa dins i propiciar la resposta orgànica perduda i lligada a la història personal.
 
AFAVORIM LA PROPIOCEPCIÓ
 
La fase inicial del tractament_estabilització_ implica el desenvolupament d'habilitats -recursos-, per a l'afrontament de la vida  i també dins de l'espai terapèutic quan la persona s'activa i queda fora de la finestra de tolerància.
 
L'alineació del cos és un recurs somàtic important per al tractament dels estats depressius i d'ansietat.

Perquè la recuperació de la  columna depèn d’un moviment que  organitzarà la resta de moviments del cos.
 
Així que quan l'allargues, estàs creant espai per a vint-i-quatre articulacions que s'encarregaran de repartir el pes del teu cos, facilitant el moviment d'una manera equilibrada.
 
D'aquesta manera es recupera la força i l'estabilitat mitjançant la consciència somàtica. Que permetrà ampliar el nivell de funcionament perquè també canviarà  el mapa mental -la autopercepció del JO-. 

 
 

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Articles relacionats

28 de Febrer de 2019

EL PODER DEL MOVIMENT.


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com