7 d'Abril de 2020

I ARA QUÈ?

I ARA QUÈ?


 
Aquesta excepcional experiència, de dies de confinament, per a alguns i tal com venim escoltant pot representar una oportunitat per entendre d'una vegada el veritablement important de la vida.
 
I per  d’altres una sacsejada de nivell incommensurable. Perquè de nou en aquest joc dels oposats, les poblacions més desfavorides es veuen greument afectades, està sent una vivència devastadora.
 
La vulnerabilitat, lligada a factors econòmics, de salut física i psicològica ... per esmentar alguns. Que afavoreix l'aparició d'estats de crisis, que només es mantenen sota control en part, per la rutina de la quotidianitat.
 
_De sobte desapareixen les nostres formes  habituals d’afrontar  la vida_.
 
Aquesta rutina que encara avorrida es viu de vegades, ajuda a conformar una realitat més segura. Abastable per als recursos dels què disposem.
 
_Sabes al que agafar-te_.
 
Perquè pots predir que desenvolupant unes determinades accions vas obtenir uns resultats, que afavoreixen la sensació de control intern, i es redueix el factor de risc.
 
Encara que no sempre sigui així i ho sabem, ens ho explica l'estadística a través del concepte de -les variables estranyes-, això que no es pot controlar i està implícit en tot procés de replicació.
 
I en els meus pensaments, ara amb ombres i llums també s'han instal·lat molts "potser", als que probablement m’he d'acostumar a viure amb ells per sempre.
 
Potser ara ens ha tocat assumir, d'una manera molt contundent que el risc sempre estarà present. Que el riu de la vida també té riba de mort, i que la idea de control només pretén ser una fantasia per mantenir-nos adormits en la inòpia de la comoditat.
 
Potser ara l'oportunitat està en aprendre que el principi de la incertesa és una realitat.
 
Potser ara acabarem convencent-nos i encarnant, que lo immutable és el canvi,
 
Potser per a poder entendre d'una vegada que la vida és un privilegi i no només paraules, que es descobreix en la destinació de cadascuna de les nostres accions.
 
Potser ara és el moment de buscar l'equilibri, explorant el vincle que mantenim amb nosaltres mateixos.
 
Per construir-nos una manera diferent d'afrontar individualment la realitat. Que ens apropi i no rebutgi altres realitats més vulnerables, allunyant-nos del que és humà.
 
 
Qui sap si pogués ser ...

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Articles relacionats

26 d'Agost de 2020

Que Tindrà el Pa?


29 de Juliol de 2019

VIGILA EL QUE DIUS //##


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com