21 de Juny de 2020

FORA I DINS DEL LLOC

FORA I DINS DEL LLOC

Es defineix conceptualment -el lloc- com l'espai real o imaginari en el qual es disposa  alguna cosa o a algú. També com la posició que s'ocupa.  

Alguns  vénen donats i d’altres poden triar-se. Per exemple, el lloc on nasqueres  o  el que ocupes entre els membres de la teva família no depenen  de tu.

També hi han d’altres, els imaginaris. Avui els he triat   per donar curs a la meva escriptura. Aquests, tenen a veure més amb la qüestió psicològica i podrien  també abastar la dimensió sociològica.

Els llocs  que foren  donats o imposats, es viuen amb la comoditat que brinda allò que és conegut. Fins que de vegades deixen de ser-ho, i  la incomoditat  de la vida per rutinària insostenible. 

És llavors,  quan pots fer servir el dret a triar. Indagar per a esbrinar  quin és el teu espai, o si el que ocupes necessita retocs. 

Perquè quan estàs en el teu lloc ho saps i quan  no també. Els mons interns no verbals i  sovint sorollosos s'encarreguen d'informar-te.

És quelcom que passa endins,  no fora, i prenc  forma de diàleg intern. 

La idea essencial rau en captar l'enigma que s'amaga  a l'ombra, -la dimensió oculta-. Establint una aliança entre l'ombra i la claredat, que caminen juntes amb el propòsit de descobrir l'essència, sigil·losament perquè no enlluerni i encegui.

Prendre  perspectiva ajuda a observar fora de l'espai, tal com fessin els reinaxentistes que l'inventaren.  Perquè l'experiència no t'empasi. 

La manca de sentit de la vida i alguns símptomes somàtics, de vegades,  són maneres mitjançant les quals el cos dóna  informació, pel que fa a estar fora de lloc.  

És la teva responsabilitat, fer-te càrrec o no d'ocupar-lo, des de la comprensió i també des del sentit, que són coses diferents.

La comprensió sol ser més fàcil, perquè el raonament evita els sentiments fins i tot els estreny cap endins. Mentre que el sentit et porta a una sensació sentida de coherència.

Amb comprenssió i coherència s'enceta  el camí de l'acceptació. Que reclama i requereix connexió i escolta interna.

Curiosa i flexible, disposada a deixar espai per poder percebre internament l'efecte que tingueren  les mirades i veus alienes que otorgaren l'espai, en la construcció del teu  JO. 

Tenir i ocupar -el  lloc- és una missió possible per a liderar-te,  que té a veure  amb  el teu comportament i treball personal. Mirant dins poc a poc. 

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Articles relacionats

14 d'Agost de 2022

EL NUS DEL VINCLE


11 d'Abril de 2021

DES DEL DOL...


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com