27 d'Octubre de 2020

ACOMPANYAMENT ##

ACOMPANYAMENT ##


Lo que niegas te somete, lo que aceptas te transforma. 
Carl J. Jung
 Jung, al llarg de la seva vida va a trobar sabiduria i respostes creatives consultant al seu nen interior. 

La meva teràpia en part rau en recuperar els aprenentatges de la infantesa que com memòries oblidades romanen ocultes en el cos mitjançant sensacions físiques de buit, bloquejos o limitacions amb les quals s’afronta la vida.
 
En part degut a que aprenem a mantenir-nos sans bloquejant-nos  i limitant-nos de la nostra capacitat de sentir. Una estratègia  molt poderosa quan el dolor és insuportable per la seva intensitat o no hi ha ningú disponible que t'acompanyi.
 
Així que fer-te insensible a sentir el de fora i el de dins també es converteix en una font de seguretat per a l'organisme,  que de vegades es rendeix pel sobre ús i apareixen els símptomes en forma de malestar físic i psicològic.
 
Aquesta  seguretat durarà  fins que la vida externa perd la seva forma i no hi ha un altre lloc on buscar que dins. Bussejant a l'interior i connectant amb aquest món que es guarda profundament.
 
No és senzill, requereix cura, acompanyament genuí i un corpus de coneixements amb els quals tot / a professional ha de comptar en el seu haver i saber aplicar alhora,  de manera individual a cada persona.

Perquè una  teoria no pot donar resposta a tota la complexitat d'un ésser humà.
 
Personalment en l'acompanyament terapèutic no perdo de vista alguns punts que representen  el meu  senyal  d'identitat en el procés d'intervenció:
 
-El principi del que "és fàcil".
 
-L'us d'un llenguatge clar, sense perdre de vista la repetició en la comunicació, tantes vegades com sigui necessari. Perquè la forma en la qual ens comuniquem tindrà un impacte positiu o negatiu en el món intern de la persona.
 
-La presència honesta i consistent, indispensable per a poder sostenir la por a les causes que guarda el món intern i les proteccions de lluita i fugida.
 
Entendre i acceptar les experiències de vida requereix eliminar el caos intern de l'organisme, i des de la claredat que aporta l'equilibri trobar les respostes que estan  dins i no fora. I és llavors, ... només llavors quan tot canvia sense parar en nosaltres.
 
 

Blog

Donar temps i espai en el aquí i el ara representa la transformació.Altres articles

2 d'Agost de 2022

EL FASTIGÓS DE NO SER


27 d'Octubre de 2020

ACOMPANYAMENT ##

1 d'Agost de 2023

DESFENT ENTORTS


10 de Decembre de 2023

UNA SENSACIÓ SENTIDA


Juli Garreta, 3, entresòl, 17002 Girona | 972 093 304 | 665 84 76 55 | evoca.cs@gmail.com